Лични данни и бисквитки

 

1.1. „ЕКОХИМ“  ООД, ЕИК………………………… , седалище и адрес на управление: гр. Варна у………………, тел.: ……………email: eko.ekohim@abv.bgе администратор на лични данни по смисъла на Регламент (ЕС) 2016/679. Настоящите правила за защита на личните данни имат за предмет обработката на данни на субекти, които се осъществяват посредством този интернет-сайт.

1.2. Администраторът изпълнява задължението си за защита на личните данни по подразбиране, като обработва посредством този уебсайт минимално количество абсолютно необходими за изпълнението на целите на обработване на данни, за минимален срок и за конкретно посочените и определени от администратора цели.  

Бисквитки

2.1. Този сайт използва бисквитки, които осигуряват правилното функциониране на сайта.

2.2.Бисквитките представляват текстови файлове, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

2.3Някои от нашите страници използват бисквитки, които не са абсолютно необходими, за да може уебсайтът да работи, но го правят по-удобен за използване. Можете да изтриете или блокирате бисквитките, но ако го направите е възможно някои функции на сайта да не работят както трябва. Бисквитките се използват за запаметяване на:

  • вашите настройки за показване на сайта
  • продуктите, които последно сте разглеждали;
  • информация дали сте приели или не използването на бисквитки на този сайт.

2.4. Свързаната с бисквитките информация не се използва за установяване на самоличността ви, а образците с данни са изцяло под наш контрол. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук.

2.5. Можете да контролирате и/или изтривате бисквитките. Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на вашето устройство, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате сайта, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят.

2.6.Лесно можете да приемете или откажете използването на бисквитки на този сайт, като щракнете върху една от следните връзки:

Интегрирани продукти на Google

3.1. „Сайтът използва Google Analytics със статистическа цел. Ваши данни /като например IP – адрес/, които не могат да ви идентифицират пряко, се записват с цел проследяване на посещаемостта на сайта.“

Субекти на данни

4.1. Личните данни, които обработваме се отнасят до три категории физически лица –

  • посетители на сайта;
  • физически лица, отправящи запитване посредством контактна форма;

Цел на обработване

5.1. Целта, за която обработваме Вашите лични данни като посетител на сайта чрез използването на бисквитки, са персонализиране на определени негови функционалности с оглед приятно и удобно навигиране в него. Данните не могат да Ви идентифицират пряко. Същите не се съхраняват от администратора, а от Вашия компютър.

5.2. Целта, за която обработваме изискваните данни, е отговор на поставен от Вас въпрос. Без да ни посочите тези данни, е невъзможно да адресираме отговор до Вас и да го персонализираме. Също така, предоставените данни за контакт могат да бъдат използвани от нас, за да Ви информираме в бъдеще по електронна поща за предлагани от нас продукти, които биха представлявали интерес за Вас.

Основание за обработване

6.1. Основанието за обработване на данните Ви, независимо дали просто посещавате сайта, дали отправяте запитване или ни изпращате информация,  е Вашето съгласие.

6.2. Във всяка от секциите, в изпълнение на задължението ни да осигурим възможност за ясно и свободно изразено съгласие за обработване, сме предвидили бутон, в който същото може да бъде заявено. Непредоставянето на съгласие води до невъзможност да осъществим описаните в т. 6 цели.

6.3. Основанието за обработване на данни при изпращане на електронни съобщения за целите на директния маркетинг е нашият законен интерес за този вид обработка. Независимо от това, Вие можете по всяко време да възразите против изпращането на подобен тип съобщения, като изпратите електронно писмо до eko.ekohim@abv.bg 

Срок на съхранение на данни

7.1. Данните Ви се съхраняват до момента, в който оттеглите съгласието си за това/съответно възразите против обработването на данните Ви за изпращане на електронни съобщения, което може да бъде заявено свободно по всяко време на посочените горе данни за контакт с администратора.

7.2. Срокът, до който се съхраняват данните Ви при отправяне на запитване, като предварително сте упражнили правото си данните Ви да не се съхраняват за целите на директния маркетинг, е непосредствено след отговарянето на запитването Ви, подадено чрез контактната форма на сайта.

Вашите права

8.1. Като титуляр на лични данни Вие имате правото да получите информация относно това дали Вашите данни се обработват, да изискате поправката им, както и унищожаването им, в случай че същите не са необходими на администратора, както и да депозирате жалба до Комисията за защита на личните данни, в случай че считате, че е налице нарушение на правата Ви като титуляр на обработваните данни.

Мерки за сигурност

9.1. Като оценява нивото на риска от обработване на лични данни и икономически целесъобразните мерки за защита въз основа на предварително направен анализ, администраторът е въвел подходящи технически мерки за защита на информацията.

Авторски права

Съдържанието и дизайнът на този уебсайт са обект на авторско право.

Публикуваната информация е само за лично използване. При цитиране на текст, илюстрация или елементи от дизайна на уебсайтта, е задължително споменаването на източника на информация, а именно: www.ekohim.eu 

За всяко подобно споменаване трябва се пуска писмена информация до „ЕкоХим“ ООД.

Копиране, публикуване, разпространение, предаване, препредаване, излъчване или архивиране на информация от уебсайтта в оригиналния й вид за извършване на търговска или обществена дейност може да се извършва само след дадено писмено съгласие от страна на „ЕкоХим“ ООД.