ХИДРОИЗОЛАЦИИ

 • ЗА ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ
 • ВОДОУСТОЙЧИВА
 • УСТОЙЧИВА ДО МИНУС 30˚ С
 • ОБМАЗНА, БЕЗШЕВНА
 • НА ЦИМЕНТОВА ОСНОВА
 • ДВУКОМПОНЕНТНА

Описание

ЕкоПласт hidrofob UV е гъвкава двукомпонентна хидроизолация на циментова основа, предназначена за външно и вътрешно приложение. Основата трябва да е циментосъдържаща, здрава, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд непосредствено преди полагане на първия слой на хидроизолацията.

ЕкоПласт hidrofob UV може да се използва за изолиране от влага и вода на басейни, тераси, мокри помещения (бани, кухни), цокли на сгради, плоски покриви, резервоари за вода, вкопани основи преди обратния насип. Поради голямата й устойчивост на външни условия и отрицателни температури може се използва като покритие при хидроизолиране на открити площи, пряко изложени на въздействието на атмосферните условия.

EkoPlast hidrofob UV е обмазна хидроизолация и се нанася с четка или валяк, материалът прониква в пукнатините на неравни основи и прави водонепроницаем филм, а разхода е сведен до минимум.  Съвместима с всички циментови продукти на фирма Екохим.

Начин на работа

В чист пластмасов съд се изсипва течната субстанция, след което се добавя сухата част. Разбърква се с електро-механична бъркалка на бавни обороти (до 500об/min) до получаване на хомогенна смес.

 Материала се нанася с четка, валяк или баданарка върху суха,  почистена, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд основа.

Нанасянето става на два слоя. Около сифони, пукнатини, ъгли и ръбове, както и върху делатационни фуги е желателно да се полага хидроизолационна лента след изсъхването на първата ръка. Лентата да се лепи само в краищата, като частта, която се намира върху критичното място е свободна /незалепена/. Втория слой се нанася след изсъхване на залепянето на лентата и перпендикулярно на първия пласт. За да се получи плътно и надеждно покритие, дебелината на двете ръце не трябва да е под 0.8-1мм.При работа в мъгла, голяма влажност на въздуха или ръмене е желателно да се нанесе и трети слой който ще елиминира евентуални компромати вследствие на атмосферните условия. За това се препоръчва работа в сухо време и влажност на въздуха около 60%.

Температура при работа +5 до +30 С.

Разходната норма е 1,5 кг/м2 при дебелина на слоя от 0,6 – 0,8 мм на две ръце. 

Не се препоръчва смесването на ЕкоПласт Hidrofob UV с цимент, пясък, вода и други, защото това води до влошаване на качеството му. 

 • ЗА ВЪТРЕШНО ПРИЛОЖЕНИЕ
 • ВЛАГОЗАДЪРЖАЩА
 • УСТОЙЧИВА ДО МИНУС 5˚ С
 • ОБМАЗНА, БЕЗШЕВНА
 • НА ЦИМЕНТОВА ОСНОВА
 • ДВУКОМПОНЕНТНА
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛАГАНЕ НА ПОСЛЕДВАЩО ПОКРИТИЕ

Описание

ЕкоПласт hidrofob CT е обмазна, гъвкава,двукомпонентна хидроизолация, предназначена за полагане в бани, санитарни възли, мокри помещения, закрити тераси, както и други подобни преди полагане на последващо покритие – плочки, камъни, гранитогрес и др. Основата трябва да е циментосъдържаща, здрава, обезпрашена и грундирана с ЕкоЛекс дълбокопроникващ грунд. Съвместима с всички циментови продукти на фирма Екохим.

Начин на работа

В чист пластмасов съд се изсипва течната субстанция, след което се добавя сухата част. Разбърква се с електро-механична бъркалка на бавни обороти (до 500об/min) до получаване на хомогенна смес.

 Материала се нанася с четка, валяк или баданарка върху суха, почистена, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд основа.

Нанасянето става на два слоя. Около сифони, пукнатини, ъгли и ръбове, както и върху делатационни фуги е желателно да се полага хидроизолационна лента след изсъхването на първата ръка. Лентата да се лепи само в краищата, като частта, която се намира върху критичното място е свободна /незалепена/. Втория слой се нанася след изсъхване на залепянето на лентата и перпендикулярно на първия пласт. За да се получи плътно и надеждно покритие, дебелината на двете ръце не трябва да е под 0.8-1мм. След пълното изсъхване на хидроизолацията може да се пристъпи към полагането на последващото покритие.

 Температура при работа +5 до +30 С.

Разходната норма за два пласта е 1,5- 1,8 кг/м2 при дебелина на слоя 0,6 – 0,8 мм.

Не се препоръчва смесването на ЕкоПласт Hidrofob CT с цимент, пясък и други, защото това води до влошаване на качеството му. 

 • СИЛИКОНОВ ГРУНД

 • ЗА ИМПРЕГНИРАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ КАМЪК, МАЗИЛКИ, ШПАКЛОВКИ, КЕРЕМИДИ

Описание

Еколекс Силприм е силиконов грунд за външно и вътрешно приложение. Запечатващ и водоотблъскващ продукт, подходящ за третиране на порьозни камъни, фуги на плочки, за „запечатване” на мазилки , шпакловки и бетони, за обработване на таящи вода керамични керемиди и др. Основата трябва да е здрава, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд. Течен, бял на цвят, след нанасяне – прозрачен.

Начин на работа

Еколекс Силприм – силиконов грунд, след разбъркване, е готов за употреба продукт. Нанасянето може да се извърши с помощта на четка, валяк, баданарка и др. върху добре почистена, обезпрашена и грундирана основа.

Препоръчва с е да се работи при температура от +5˚С до +30˚С върху неогрени от пряка слънчева светлина повърхности.

Разходната норма варира в зависимост от порьозността на основата и нейната способност да „пие”. Условно разходната норма може да се укаже от 0,080л/м2 до 0,200л/м2

Разфасовките са 1л и 10л. Срокът на годност е 1 година от датата на производство. Да се съхранява на проветриво място, да се пази от замръзване.

Видео Инструкция за употреба на