ДИСПЕРСИОННИ ГРУНДОВЕ

  • ДЪЛБОКОПРОНИКВАЩ ГРУНД
  • ЗАЗДРАВЯВАЩ ОСНОВАТА ГРУНД
  • ОБЕЗПРАШАВАЩ
  • ЗА ПО-ДОБРО СЦЕПЛЕНИЕ С ПОСЛЕДВАЩИЯ СЛОЙ

Описание

Еколекс грунд е дълбокопроникващ и укрепващ грунд – концентрат за външно и вътрешно приложение. Подходящо разреден е предназначен за полагане върху нездрави строителни основи, като прониква в дълбочина и свързва ронещите се частици.

В концентриран вид се използва върху силно порьозни, компрометирани основи. В зависимост от степента на ронене се преценява и степента на разреждане до 1:4. При необходимост се слага втора ръка грунд, подходящо разреден, след пълното изсъхване на първия слой.

Целта на грундирането е постигната, когато след изсъхване на грунда, при прокарване на дланта по обработената повърхност, по кожата не остават следи от прах.

За обезпрашаване, непосредствено преди започване на последваща строителна дейност върху основата, се полага разреден от 1:6 до 1:12.

Подходящ за свръзка между стара и нова основа. Течен, бял на цвят, след нанасяне – прозрачен.

Начин на работа

В чист съд към Еколекс грунд се добавя вода и се разбърква до достигане на желаното разреждане /от 1:2 до 1:6/. Нанасянето може да се извърши с помощта на четка, валяк, баданарка и др.

 Целта на грундирането е постигната, когато след изсъхване на грунда, при прокарване на ръка по обработената повърхност, по кожата не остават следи от прах.

Препоръчва се да се работи при температура от +5˚С до +30˚С върху неогрени от пряка слънчева светлина повърхности.

Разходната норма варира в зависимост от порьозността на основата и нейната способност да „пие”. Условно разходната норма може да се укаже от 0,070л/м2 до 0,500л/м2

Разфасовките са 1л и 10л. Срокът на годност е 1 година от датата на производство. Да се съхранява на проветриво място, да се пази от замръзване.

EkoLex грунд силприм

  • СИЛИКОНОВ ГРУНД

  • ЗА ИМПРЕГНИРАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ КАМЪК, МАЗИЛКИ, ШПАКЛОВКИ, КЕРЕМИДИ

Описание

Еколекс Силприм е силиконов грунд за външно и вътрешно приложение. Запечатващ и водоотблъскващ продукт, подходящ за третиране на порьозни камъни, фуги на плочки, за „запечатване” на мазилки , шпакловки и бетони, за обработване на таящи вода керамични керемиди и др. Основата трябва да е здрава, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд. Течен, бял на цвят, след нанасяне – прозрачен.

Начин на работа

Еколекс Силприм – силиконов грунд, след разбъркване, е готов за употреба продукт. Нанасянето може да се извърши с помощта на четка, валяк, баданарка и др. върху добре почистена, обезпрашена и грундирана основа.

Препоръчва се да се работи при температура от +5˚С до +30˚С върху неогрени от пряка слънчева светлина повърхности.

Разходната норма варира в зависимост от порьозността на основата и нейната способност да „пие”. Условно разходната норма може да се укаже от 0,080л/м2 до 0,200л/м2

Разфасовките са 1л и 10л. Срокът на годност е 1 година от датата на производство. Да се съхранява на проветриво място, да се пази от замръзване.