ЦИМЕНТОВИ ШПАКЛОВКИ

  • ЗА ВЪНШНО И ВЪТРЕШНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Описание

ЕкоПласт е висококачествена циментова шпакловка с целулозни фибри. Хидро- и мразоустойчив продукт, подходящ за вътрешно и външно приложение, шпакловане на топлоизолационни плоскости, тераси и мокри помещения. Подходящ за употреба при шпакловане върху циментосъдържащи мазилки.  Основата трябва да е здрава, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд. ЕкоПласт е произведена с екологични адитиви на водещи фирми в областта на строителната химия.

Начин на работа

Към 230 мл вода се добавя 1 кг (5,75 литра вода за 25 кг) от ЕкоПласт в пластмасов съди се разбърква с електромеханична бъркалка на бавни обороти (до 500 об/мин). Оставя се да престои 5 минути, за да се разтворят съставките и отново се разбърква. Така получената пастообразна хомогенна смес е готова за употреба. При наличието на големи неравности е желателно да се нанася в дебелина до 3мм, за да се избегне стичане и напукване. Втори слой се нанася след изсъхване на първия.

Температура при работа +5 до +30 С.

Разходната норма е около 1,3 кг/м2 при 1мм дебелина на слоя. Може да се нанася до 3мм на „една ръка“.

Не се препоръчва смесването на ЕкоПласт с цимент, пясък и други, защото това води до влошаване на качеството му. 

  • ФИНА ЦИМЕНТОВА ШПАКЛОВКА
  • ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ГЛАДКОСТ –ТИП „СТЪКЛО”
  • ЗЪРНОМЕТРИЯ ДО 40μ

Описание

ЕкоПласт F е висококачествена циментова шпакловка с целулозни фибри с изключителна финишна гладкост като „стъкло“ /максимална зърнометрия 40μ/. Хидро- и мразоустойчив продукт, подходящ за вътрешно и външно приложение за шпакловане на входове, антрета, хотелски фоайета, тавани, стени, мокри помещения и други. Основата трябва да е здрава, обезпрашена и грундирана с Еколекс дълбокопроникващ грунд. Съдържа екологични адитивни и целулозни фибри на водещи компании в областта. 

Начин на работа

Към 450 мл вода се добавя 1 кг от ЕкоПласт F в пластмасов съд и се разбърква с електромеханична бъркалка на бавни обороти (до 500 об/мин). Оставя се да престои 5 минути, за да се разтворят съставките и отново се разбърква до получаване на хомогенна смес. Така получената пастообразна хомогенна смес е готова за употреба. При наличието на големи неравности в основата е желателно  тя предварително да се изравни с ЕкоПласт циментова шпакловка. Втори слой се нанася при необходимост след изсъхване на първия.

Температура при работа +5 до +35 С.

Разходната норма е около 800гр./м2 при 1мм дебелина на слоя. 

Не се препоръчва смесването на ЕкоПласт F с цимент, пясък и други, защото това води до влошаване на качеството му.